Soep is een ideale manier om restjes van voedsel te verwerken. Zo vermijd je dat je voedsel moet wegsmijten.
Wist je dat je met het preigroen een heerlijke soep kan maken? Het is ideaal om hiervoor groentebouillon te gebruiken en bovendien maak je zo een 'vegan' soepje.
Je leest hier hoe je een (h)eerlijk soepje kan maken met geroosterd preigroen.
Ingrediënten:
- Preigroen van 4 stuks prei
- 1 ui
- teentje look
- 1,5l groentebouillon
- takje tijm
- 2 laurierblaadjes
- peper en zout
- olijfolie
Werkwijze:
Snijd het preigroen in grove stukken. Neem een paar stukken die je in flinterdunne stukjes snijdt. Was de prei grondig.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de ui en de look in grove stukken.
Neem een ovenschaal en spreid de grove stukken preigroen in de schaal ( de flinterdunne stukjes houd je aan de kant).
Plaats de ovenschaal in de oven gedurende 15 minuten.
Stoof de ui en look samen met de tijm en laurier. Haal het preigroen uit de oven en laat die meestoven.
Blus het geheel met de groentebouillon en laat alles zachtjes koken gedurende 20 minuten.
Haal de tijm en laurier uit de kookpot en mix de soep. Haal de soep door een zeef zodat je een mooie gladde soep hebt.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep en strooi de flinterdunne stukjes over de soep.
Smakelijk!